Commissie F.O.D.

Wat voorheen het Blèrkonkoers was, heet vanaf dit jaar ’11-11 in Döllekesgat’. Niet alleen vindt op deze avond de verkiezing van het Döllekesgatse carnavalslied plaats, maar het feest wordt uitgebreid en is voortaan de officieuze aftrap van het carnavalsseizoen.

’11-11 in Döllekesgat’ wordt nog steeds georganiseerd door de F.O.D., de Federatie Oisterwijkse Dweilorkesten, maar zij maken voortaan als commissie onderdeel uit van de Stichting Döllekesgat.

Döllekesgat heeft relatief veel dweilorkesten vergeleken met dorpen en steden in de omgeving, maar dat wil niet zeggen dat alleen dweilorkesten deel mogen nemen aan het liedjesfestival op 11-11 (Blèrkonkoers). Elke carnavalsvierder uit De Rommelpot, Pierewaaiersrijk of Döllekesgat mag strijden voor de befaamde Wil Pol bokaal, ook met bestaande nummers.

Naast het 11-11 feest organiseert de F.O.D. op zaterdag 10 februari om 10.30 uur ook ZOMKO: het ZaterdagOchtend Met Karnaval Ontbijt. Alle Dollen en Dollinnen zijn van harte uitgenodigd om bij ’t Molentje samen een goede bodem te komen leggen voor carnaval. Vanuit hier gaat de hele groep in opstoet richting het ouwe Raadhuis voor het hijsen van d’n Dol. Kosten voor dit ontbijt bedragen € 5,00. Kom je met een groep? Schrijf je dan even in via fod@hotmail.nl

De commissie F.O.D. bestaat uit hamermeester John van den Bijgaart van De Böllekes, Frans de Laat van Sorry, Birgit van Helvert van de Buitenbintjes, Niels Janse van Pretkudde De Krieltjes en namens de Stichting Döllekesgat Michael van Ooijen.

Namens alle dweilorkesten een hele fijne carnaval gewenst!