Technische Commissie

Ook dit jaar heeft de TC weer hard gewerkt om alles tijdig klaar te hebben voor het karnavalsfeest 2019 en uiteraard ook voor de daaraan voorafgaande activiteiten van de Stichting Döllekesgat.

De mottoborden zijn veranderd, de schilden zijn opgeknapt, alles is weer piekfijn in orde gemaakt en het hijsen van ‘Den Dol’ is veranderd; dat gaan we nu elektrisch doen.

Zo zijn we steeds bezig om dingen te verbeteren en weer nieuwe dingen toe te voegen, waardoor het mooiste feestje van het jaar nog mooier wordt.

Er zijn dit jaar 9 nieuwe kisten gemaakt, op wieltjes en in de kleuren van Döllekesgat.  Deze worden gebruikt bij het educatieproject op de basisscholen in Oisterwijk en Moergestel. Daarmee willen we de jeugd wat meer kennis over karnaval bijbrengen en ze zo meer bij het karnavalsfeest betrekken; via optochten op de scholen en meer betrokkenheid bij de karnavalsactiviteiten.

Ook het aankleden van Tiliander, voor het Blèrkonkoers en de Sauwel- en Gala-avond is een stevige klus voor de TC.

Een van de grootste uitdagingen van het karnavalsseizoen is om iedere keer weer iets nieuws of iets anders te creëren, zodat de zaal en het dorp er steeds weer mooier uitzien.

Wellicht herinneren jullie je de karikaturen van de sauwelaars op de achterwand van het podium. Ook nieuw was de fotogalerij van de oud-prinsen op de kiosk.

De TC zorgt er ook voor dat de toog van de Raad van Mastendollen er ieder jaar weer perfect uitziet, zodat die tijdens de karnaval voor de RvM residentie kan worden neergezet. En zo nog vele zaken meer.

Wil je daar meer van weten? Een ieder die de karnaval een warm hart toedraagt is altijd van harte welkom om eens te komen kijken; iedere woensdagavond,vanaf 19.30 uur bij de ‘Werf’ aan de Oude Haarenseweg: vanaf het dorp de tweede inrit links, tussen nr. 7 en nr. 9 (de brede groene poort in).

Namens de TC:

Jan de Bresser, Albert Nooren, Peter Schilders, Henk de Ruyter, Henk Berben, Ad Rozen, Patrick Leenheers, John Fishwick en Jermaine Fishwick.