11-11 in Döllekesgat 2019

in Tiliander

Op zaterdag 10 november is het zover, de kick-off van karnaval 2019! Vanaf 20:00 barst het 11-11 feest los in Tiliander.

Wat voorheen het Blèrkonkoers was, heet nu  ’11-11 in Döllekesgat’. Niet alleen vindt op deze avond de verkiezing van het Döllekesgatse karnavalslied plaats, maar het feest wordt uitgebreid en is voortaan de officieuze aftrap van het karnavalsseizoen.

’11-11 in Döllekesgat’ wordt nog steeds georganiseerd door de F.O.D., de Federatie Oisterwijkse Dweilorkesten, maar zij maken voortaan als commissie onderdeel uit van de Stichting Döllekesgat.

Döllekesgat heeft relatief veel dweilorkesten vergeleken met dorpen en steden in de omgeving, maar dat wil niet zeggen dat alleen dweilorkesten deel mogen nemen aan het liedjesfestival op 11-11 (Blèrkonkoers). Elke carnavalsvierder uit De Rommelpot, Pierewaaiersrijk of Döllekesgat mag strijden voor de befaamde Wil Pol bokaal, ook met bestaande nummers.

Op deze avond is ook de bekendmaking van de nieuwe stadsprins en jeugdprins en natuurlijk het nieuwe boerenbruidspaar van Döllekesgat.