Boerenbruiloft 2019

Karnaval in Döllekesgat, een mix van tradities en eigentijdse accenten.

Niet alleen het Blèrkonkoers, met de open inschrijving, had een andere opzet dan voorgaande jaren, ook de jeugd en gevolg én de stadsprins en zijn gevolg zijn letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje gestoken.

De afgelopen vier jaar stapte Eric Roosen als Stadsprins Eric d’n Urste af van de traditioneel geklede prins karnaval met raad van elf en gaf succesvol een nieuwe, eigen draai aan het ‘Prins zijn’. Het bleek echter niet makkelijk om een stadsprins te vinden die volgens die nieuwe óf volgens de traditionele manier de scepter wil zwaaien tijdens karnaval.

Karnaval wordt door zowel jong als oud steeds meer gevierd met vriendengroepen, herkenbaar aan hun eigen kleuren en met een badge op de jas. Potentiële prinsenkandidaten gaven dan ook aan het belangrijk te vinden om ook met hun eigen club karnaval te kunnen vieren. Dit zonder teveel vast te zitten aan protocollen en een vast schema. Anderzijds was er wel behoefte aan het behouden van de ouderwetse symbolen van karnaval in Döllekesgat, zoals de steek, het jacquet en de scepter. Daarom sloegen drie groepen (De Krieltjes, De Orde van de Blauw Jas en De Witte Handjes) samen met Stichting Döllekesgat de handen ineen om een nieuwe variant van het prinsenschap te realiseren; passend in deze tijd, maar met respect voor de oude tradities.

Eén ding staat voor iedereen als een paal boven water: karnaval vier je met elkaar!

Wij wensen iedereen een fantastisch karnaval toe!

De boerenbruiloftscommissie zoekt versterking!

Al sinds 1979 kent Oisterwijk deze mooie traditie, en die willen wij graag voortzetten. Leuke ideeën hoe het nog leuker kan? Of gewoon graag meemaken hoe het voelt om 180 man op de been te brengen voor een kroegentocht door Döllekesgat?

Meld je aan! Stuur een mail naar boerenbruiloft@stichtingdollekesgat.nl

Wat houdt het in?

  • Als lid van de boerenbruiloftcommissie vergader je tussen september en karnaval ongeveer vier keer met een gezellige club om het feestje op karnavalsmaandag voor te bereiden.
  • Je mag je eigen kwaliteiten inzetten ter aanvulling van de commissie.
  • Je kunt meepraten en nieuwe ideeën inbrengen om ervoor te zorgen dat de traditie uit 1979 ook anno 2019 veel mensen op de been brengt.
  • Je leeft samen met het boerenbruidspaar en de commissie toe naar een fantastische boerenbruiloft op maandag 04 Maart 2019.

Wat vragen we?

  • Enthousiasme.
  • Hand- en spandiensten in aanloop naar de bruiloft op karnavalsmaandag.