Raad van Elf

Raad van Elf

Raad van Elf

Karnaval 2023 staat weer voor de deur. 2022 was leuk, maar niet het karnaval dat we allemaal ambiëren en zo van houden, met volle kroegen, een goed programma en zonder beperkingen het feest vieren.

Wij als Raad van Elf, Prins John en zijn adjudanten hebben er in ieder geval veel zin in. En na al die jar en het gezicht te zijn geweest van het Openbaar Karnaval in Oisterwijk mogen we eindelijk onze Prinsenwagen uit het vet trekken en gaan gebruiken in de optocht.

De samenstelling van de Raad van Elf is iets gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Onze grote vriend Willem van Gorp heeft te kennen gegeven zijn steek aan de wilgen te willen gaan hangen. We hebben echt ons best gedaan om hem binnen boord te houden, alle argumenten voor uit de kast getrokken, gezeverd, gemauwd, op zijn gemoed ingesproken maar hij was helaas niet om te lullen, hij was resoluut, ik stop ermee.

Namens Prins John en de voltallige Raad bedanken wij Willem voor zijn jarenlange verdienste voor het Openbare Karnaval in Döllekesgat. Ik denk niet dat er in Döllekesgat iemand te vinden in met zoveel jaren ervaring als lid van de Raad van Elf. Willem kennende zal hij ons wel blijven adviseren, gevraagd of ongevraagd…..

We mogen ook twee nieuwe raadsleden verwelkomen, in de personen van Nicky Schut en Pim Meeuwis. We hebben al twee avonden in de nieuwe samenstelling acte de présence gegeven op het Blèrkonkoers (BKK) en de op de prinsverkiezing van onze vrienden De Zotte Mulders. Ik moet zeggen dat het wederom een groot feest was. Met deze twee nieuwe leden gaat de Raad van Elf de verjongingskuur inzetten, want het stokje moet voor de toekomst wel doorgegeven worden.

Ik spreek nu even voor mijzelf, maar in 2024 liggen mijn lakschoenen al een tijdje op het stort, want dit wordt ook voor mij het laatste jaar. Het wordt tijd voor de jeugd om de kar te gaan trekken, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. We gaan eerst nog een keer vol gas geven in februari!

Wij nodigen u graag uit in onze residentie La Belle om te proosten met een goei glas bier en de daarbij hor ende slappe klets! Namens Prins John, de adjudanten Rudolf, Ronnie, Wim, biermeester John en de Raad van Elf wensen wij iedereen een geweldig karnaval 2023 toe in ons mooie en vooral gezellige Döllekesgat! Wij zen ut nog niet zat!

Namens de Raad van Elf

(geschreven door Bert van den Berk)

Contact

Een karnavalsstichting zonder de vele helpende handen kan niet bestaan. Zo ook met de karnavalsstichting Döllekesgat! Wil je iets betekenen en meehelpen een leuk feest te organiseren in ons aller Döllekesgat? Samenwerken met een gezellige club karnavalsvierders? Of heb je gewoon een opmerking of een fantastisch idee voor karnaval? Neem dan contact met ons op via:

Stichting Döllekesgat