Paul

Paul

De Topsport'er / De Knéllert

Net voor het schrijven van dit stukje, het is nu begin januari,
heb ik al twee emmers volgejankt. We zitten nog midden in een “lockdown“ en het ziet er niet naar uit dat we 14 januari weer “los“ mogen gaan.

In verschillende steden en dorpen in Brabant en Limburg hebben de karnavalsverenigingen de knoop al doorgehakt, ook dit jaar geen optocht tijdens karnaval. Ook het gebruikelijke karnavalsfeest zal wellicht ook geen doorgang kunnen vinden, omdat men het risico van coronabesmettingen te groot zal gaan vinden.

Dat wij met zijn allen besmet zijn met het karnavalsvirus en het enige vaccin daartegen is om tijdens karnaval flink uit je plaat te kunnen gaan, zal in Den Haag weinig indruk maken ben ik bang.

Wij zijn met Prins John den Urste en deze Raad van Elf in 2020 met heel veel enthousiasme en goede voornemens van start gegaan, en wat een mooi feest was dat destijds! Tot op de dag van vandaag kijken we er met veel voldoening en plezier op terug. We hebben een geweldige club met elkaar en we zijn allemaal trots om er deel van uit te maken.

Dat karnaval 2021 geen doorgang kon vinden was een zware domper maar samen met de Prins en Raad van Elf hadden we al snel afgesproken, oké, dit is een tegenslag maar we gaan er in 2022 met een dubbele portie energie en nieuwe plannen tegenaan!

Tja, beste Dollen en Dollinnen, die beste intenties hebben wij nog steeds en totdat het hoge woord eruit is en de beslissing valt blijven we plannen maken, die voorpret kan niemand ons ontzeggen. De traditionele Dol zal net als in 2021 in ieder geval we weer gehesen worden en Oisterwijk zal voor een paar dagen weer Döllekesgat gaan heten.

Laten we optimistisch blijven en er in ieder geval van uitgaan dat de horeca wel gewoon weer open is en we samen met jullie wel weer het glas kunnen heffen! Desnoods dan maar zonder steek!

Namens De Raad van Elf

(geschreven door Bert van den Berk)

Contact

Een karnavalsstichting zonder de vele helpende handen kan niet bestaan. Zo ook met de karnavalsstichting Döllekesgat! Wil je iets betekenen en meehelpen een leuk feest te organiseren in ons aller Döllekesgat? Samenwerken met een gezellige club karnavalsvierders? Of heb je gewoon een opmerking of een fantastisch idee voor karnaval? Neem dan contact met ons op via:

Stichting Döllekesgat