Prins John I

Prins John I

De Prins / den urste zonder Opstoet

Beste Dollen en Dollinnen,

Vooruitkijken en voorspellen wat de toekomst ons gaat brengen lukt zelfs het kabinet, het OMT, BEAU en Ernst Kuipers niet, dus daar ga ik me niet aan wagen. Dan maar herinneringen ophalen en wensen uitspreken voor de toekomst voor ons Döllekesgat! De motto’s van Döllekesgat zijn, zo lijkt het, wel door iemand met een goed werkende glazen bol verzonnen en zijn illustrerend voor dat karnavalsjaar als Stads Prins.

2020: Aggut kunt moet ut doen. Een nieuwe Stadsprins die met zijn vrienden een meer dan complete Raad van Elf heeft gevormd, omdat we dachten dat we het konden. 15 mannen die al enige ervaring hadden in het vieren van karnaval in Döllekesgat. Toch was deze karnaval voor iedereen nog gezelliger, emotioneler, waardevoller en indrukwekkender dan alles wat we in Döllekesgat hadden meegemaakt. Er is niets leuker dan met je vrienden samen het boegbeeld voor karnaval te zijn en betekenisvol een feestje te vieren. Ik spreek de hoop uit dat de volgende Stadsprins ook zo veel plezier heeft en dat we een voorbeeld en inspiratie vormen voor nieuwe groepen. Gezellig met elkaar een pilske doen met respect voor elkaar, nie meer en nie minder. Tis mar karnaval!

2021: Zô ziede nogges wè. Sneeuw dat hebben we gezien, elkaar (officieel) ontmoeten zat er helaas niet in. Toch hebben we in Döllekesgat karnaval gevierd, anders, maar toch ook heel gezellig. D'n dol is omhoog gegaan, de sleut el is ontvangen van de burgemeester, de proclamatie is voorgelezen. Zorgcentrum De Vloet is bezocht, we zijn in Pierewaaiersrijk geweest en alle kroegen zijn geïnspecteerd. De kiosk is nog nooit z o mooi aangekleed met soms ontroerende attributen. Zo hebben we samen met Jeugdprins Rens er toch het beste van weten te maken en onszelf laten zien.

2022: Ut was ut waochte wèrd! Ut waochte op unne karnaval zoals karnaval moet zèn zal uiteindelijk worden beloond. Ik hoop dan ook ieder een in Döllekesgat weer te kunnen ontmoeten om saome een glaoske bier te kunnen drinken en te proosten op betere tijden. Mijn Raad van Elf kan nie waochte om saome mee Hanse wir het bordes op te klimme.

Hou vol en blijf gezond, Prins John den urste

Contact

Een karnavalsstichting zonder de vele helpende handen kan niet bestaan. Zo ook met de karnavalsstichting Döllekesgat! Wil je iets betekenen en meehelpen een leuk feest te organiseren in ons aller Döllekesgat? Samenwerken met een gezellige club karnavalsvierders? Of heb je gewoon een opmerking of een fantastisch idee voor karnaval? Neem dan contact met ons op via:

Stichting Döllekesgat