Prins John I

Prins John I

Prins John den Urste

Voor het vierde jaar zwaai ik met trots de scepter in Döllekesgat. Met mijn vrienden van de Raad van Elf gaan we het dit jaar toch echt meemaken, De Optocht!

In Döllekesgat kunde zegge wè ge wilt over ut motto. Mar tis as of den duvel er mee speult. Het klopt nog ôk. Zet ze mar is op een rijke:

  • Aggut kunt moet ut doen
  • Zô ziede nogges wè
  • Ut was ut waochte werd
  • We zen ut nog lang nie zat, v èf keer elluf in Döllekesgat

Wij zen ut nog nie zat, het waochte werd, zô ziede nogges een optocht, as ge dè kunt meemaoke moette ut zeker doen! Er is in de afgelopen tijd weer hard gewerkt door het bestuur, de commissies, de Döllekesraod, de horeca en al onze trouwe vrijwilligers om een prachtig programma te organiseren. Het voelt alsof we karnaval weer voor het eerst gaan meemaken.

Veel nieuwe evenementen, op een andere plaats en met nieuwe mensen. Geweldig, en dat na 54 jaar. Een bruisend karnaval met jubileum, 55 jaar! Rond 1968 moet dat zijn ge weest, laat dat nu mijn geboortejaar zijn. Het had zo moeten zijn ook ik besta dit jaar 55 jaar.

Met Prinses Frederike en haar jeugdraad en Prins Dorus van de Zotte Mulders gaan we ons van de beste kant laten zien. Zo als dat past bij een extra feestelijk Döllekesjaar.

Iets betekenen voor een ander, een hart onder de riem, een blijk van waardering, samen proosten, elkaar gezondheid toewensen, elkaar iets gunnen en lol hebben met elkaar in ons mooie Döllekesgat, Prachtig!

Ik spreek samen met mijn Raad van Elf en mijn hofkapel De Krieltjes de hoop uit dat we in ons Döllekesgat nog vele jubileum jaren kunnen vieren met respect voor elkaar.

En Onthouwe!
Het is mar Karnaval!

Prins John den Urste

Contact

Een karnavalsstichting zonder de vele helpende handen kan niet bestaan. Zo ook met de karnavalsstichting Döllekesgat! Wil je iets betekenen en meehelpen een leuk feest te organiseren in ons aller Döllekesgat? Samenwerken met een gezellige club karnavalsvierders? Of heb je gewoon een opmerking of een fantastisch idee voor karnaval? Neem dan contact met ons op via:

Stichting Döllekesgat