Prins en gevolg

Prins John I

Prins John I

De Prins / den urste zonder Opstoet

Een lach en een traan. Dat is het gevoel wat me bij is gebleven terugkijkend op een geweldige karnaval 2020 met een meer dan fantastische Raad van Elf en een sublieme ondersteuning van hofkapel De Krieltjes.

Geschiedenis schrijven dat doen we samen elke dag. Toch heb ik het gevoel dat ik als Prins met mijn complete Raad van Elf wel héle bijzondere geschiedenis ga schrijven in Döllekesgat. Twee keer de optocht missen en geen karnaval in 2021 zoals we dat als Dollen en Dollinnen gewend zijn.

Als Stadsprins John I van Döllekesgat wil ik karnaval 2020 inlijsten als karnaval van de verbinding. Wat geweldig om te ervaren dat er steeds meer Dollen en Dollinnen karnaval in Döllekesgat een warm hart toedragen. Volle kroegen, mooie initiatieven, gezelligheid en samenwerking van de horeca, het bestuur van Stichting Döllekesgat, de blaaskapellen, De Raad van Mastendollen, De Witte Hendjes, De Orde van de Blauwe Jas, C.V. Bont!, De Zotte Mulders … Elkaar iets gunnen en lol hebben met elkaar in ons mooie Döllekesgat. Prachtig! Het is immers mar Karnaval! Ik spreek de hoop uit dat we in Döllekesgat snel de draad weer op kunnen pakken en dat we niet inleveren op spontaniteit en enthousiasme tijdens onze Dolle Doage.

Nooit gedacht dat karnaval en de dingen die we doen als Raad van Elf tot tranen en zoveel plezier kunnen leiden. We hebben gejankt als een kleine en gelachen als een grote! Zoveel gevoel bij iets wat toch heel simpel lijkt, ook dat maakt karnaval zo mooi. Voor het jaar 2022 lijkt dat weer ver weg.

Toch trekken we deze karnaval weer samen op met de Jeugdraad en Hofkapel De Krieltjes. Jeugdprins Rens I is een geweldig boegbeeld voor de jeugd. Döllekesgat kan trots zijn op deze Prins en zijn Jeugdraad. Mooi om samen met hem en zijn complete raad karnaval 2022 vorm te geven.

Het woord karnaval is afkomstig uit het Latijn. Het betekent dat er afscheid genomen wordt van het vlees, het begin van de vastenperiode. In 2022 gaan we zeker geen afscheid nemen van karnaval, dat gaat altijd door zoals Rens me heel duidelijk maakte tijdens de bekendmaking van de Prinsen op 11-11.

Ik heb met Rens afgesproken dat we zichtbaar blijven met karnaval, juist in deze bijzondere tijd. Wij wensen en hopen jullie weer snel te kunnen begroeten, de hand te kunnen schudden, te omhelzen, een pilske of ranja te drinken en alles te kunnen te doen wat we als dollen en dollinnen met karnaval zo gewoon vinden.

Blijf veilig en gezond, alaaf!

Contact

Een karnavalsstichting zonder de vele helpende handen kan niet bestaan. Zo ook met de karnavalsstichting Döllekesgat! Wil je iets betekenen en meehelpen een leuk feest te organiseren in ons aller Döllekesgat? Samenwerken met een gezellige club karnavalsvierders? Of heb je gewoon een opmerking of een fantastisch idee voor karnaval? Neem dan contact met ons op via: